Waarschijnlijk is het jou ook wel eens een keer gebeurd. Je komt terug van vakantie en je hebt een torenhoge telefoonrekening. Oeps! Dat was niet de bedoeling. En de vakantie was al zo duur!

Als je een hoge telefoonrekening wil voorkomen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Zo zijn er telefoonproviders die speciale buitenlandbundels aanbieden. Zo bel je tegen een voordelig tarief in het land waar je op dat moment bent. Een andere optie is om een simkaart aan te schaffen van een provider in het land waar je je op dat moment bevindt. Een dual-sim telefoon zorgt er voor dat je makkelijk kunt switchen tussen jouw normale simkaart en de simkaart van de buitenlandprovider. Makkelijk!

Dataroaming

Vergeet ook vooral niet om dataroaming uit te zetten. Anders kunnen de kosten wel heel hoog oplopen. Maar wat is dit eigenlijk, dataroaming? Zodra je Nederland verlaat en de grens overgaat, schakelt jouw GSM over op een buitenlands netwerk. Jouw netwerk dat je in Nederland gebruikt, is namelijk niet te ontvangen in het buitenland. In principe vraagt jouw Nederlandse provider om jouw bel, sms- en dataverkeer te regelen. Dit tijdelijk gebruik maken van dit netwerk in het buitenland het roaming. Omdat jouw Nederlandse provider de provider in het buitenland moet betalen om van het netwerk gebruik te maken, worden deze kosten aan jou doorgevoerd. Met dus als gevolg, dat jij meer moet betalen voor mobiel gebruik in het buitenland.

Zet dit uit en voorkom hoge kosten!

Door bovenstaande tips aandachtig te lezen en toe te passen, zul je niet snel meer voor verassingen komen te staan. Je zou er tenslotte ook voor kunnen kiezen om jouw mobiele telefoon thuis te laten als je naar het buitenland gaat. Is ook nog eens lekker rustig.