Algemene informatie Sony

Het bedrijf Sony heeft bekendheid over de hele wereld. Het bedrijf is al jaren actief en dat heeft natuurlijk zijn sporen nagelaten. Sony is al jaren actief in verschillende sectoren en vanaf 2001 is Sony zich bezig gaan houden met mobiele telefonie. Sony opereerde onder de naam Sony Mobile Communications. Sony bracht onder deze naam samen met Ericsson mobiele telefoons uit. Sony Mobile Communications was dan ook een 50/50 joint venture. De eerste mobiele telefoons waren natuurlijk niet te vergelijken met de smartphones die nu worden uitgebracht. Sony en Ericsson hebben gezamenlijk een behoorlijk aantal mobiele telefoons uitgebracht. In het jaar 2011 kocht Sony het deel van Ericsson op, om zo alleen door te kunnen gaan. In 2012 werd dan ook de naam van het bedrijf veranderd naar Sony. Sony brengt nu onder haar eigen naam smartphones uit. Sony brengt deze toestellen uit in verschillende lijnen. Op deze manier kan Sony een brede doelgroep aanspreken, aangezien er voor elke gebruiker wel een Sony toestel te vinden is. Het bedrijf Sony wordt geleid vanuit Londen, hier is het hoofdkantoor gevestigd.

Telefoons, smartphones, bundels en abonnementen

Er zijn al vele verschillende mobiele telefoons uitgebracht onder de naam Sony. De eerste toestellen werden natuurlijk uitgebracht onder de aam Sony Ericsson. De eerste toestellen waren erg simpel en er kan niets anders mee gedaan worden dan alleen bellen. Dit was niet erg, aangezien de concurrentie niets beters uitbracht. De toestellen waren groot en werden dan ook vaak omschreven als koelkasten. Tegenwoordig worden de uitgebrachte smartphones juist weer groter. Vanaf het moment dat Sony het deel van Ericsson opkocht, bracht het bedrijf toestellen uit onder de naam Sony. Op een gegeven moment werden de toestellen van Sony uitgebreid met snufjes en specificaties. Zo ontwikkelde Sony de K-lijn. Er werd een camera toegevoegd aan deze toestellen. Ook ontwikkelde Sony een W-lijn. Deze toestellen werden voorzien van een mp3 speler. De toestellen die Sony tegenwoordig uitbrengt zijn een stuk luxer. Dit moet ook wel, om bij te blijven bij de concurrentie. De nieuwste smartphone die door Sony is uitgebracht, is de Sony Xperia Z2. Dit toestel heeft een scherm van 5,2 inch en een camera van maar liefst 20,7 megapixels. Een ander positief punt van di toestel is, dat het toestel stof- en waterbestendig is. Zo kan het toestel dus overal gebruikt worden.

De toestellen van Sony worden voornamelijk aangeboden in combinatie met een abonnement. Dit omdat de toestellen vaak een behoorlijke aanschafprijs hebben. Niet elke gebruiker heeft de luxe om het toestel los te kunnen kopen, zodoende is een abonnement dan de perfecte oplossing. Aangezien de gebruiker zelf het abonnement kan samenstellen, kan de gebruiker dus ook de maandelijkse kosten zelf in de hand houden. Iemand die veel belt en veel op internet surft, zal meer voor zijn of haar abonnement moeten betalen dan iemand die zijn toestel bijna tot niet gebruikt. Er kan een keuze worden gemaakt uit een één of een tweejarig abonnement. Vaak moet er bij een éénjarig abonnement, nog een bepaald bedrag voor het toestel worden betaald. Dit aangezien er bij een éénjarig abonnement, de kosten van het toestel er niet uit kunnen worden gehaald. Er zijn vele verschillende aanbieders die abonnementen aanbieden bij de Sony toestellen. Ee vergelijking hiervan is niet onbelangrijk.

Besturingssysteem Sony

Sony werkt met het besturingssysteem Adroid. Dit betekend dat de toestellen van Sony dus allemaal voorzien zijn van het Android besturingssysteem. Dit systeem is ontwikkeld door Google en zodoende zijn er op de smartphones een aantal applicaties van Google te vinden.