Algemene informatie Blackberry

Het Canadese bedrijf Blackberry is bekend over de hele wereld. Het bedrijf Blackberry is gespecialiseerd in draadloze technologie en hiermee heeft het bedrijf ook haar sporen verdiend. Blackberry hield zich in de begin jaren dan ook alleen maar bezig met draadloze technologie. Het Canadese bedrijf is opgericht in de jaren 80. Het heeft dan ook een tijdje geduurd, voordat het bedrijf Blackberry zich ging begeven in de markt van de mobiele telefonie. Pas in 1999 kwam het eerste Blackberry toestel op de markt. Blackberry heeft hier bewust de tijd voor genomen, om zo een toestel op de markt te kunnen brengen, waar het bedrijf dan ook daadwerkelijk trots op was en nog steeds is. Gebruikers die voor het eerst kennis maakte met een Blackberry toestel, waren voornamelijk verrast door het fysieke toetsenbord. Het fysieke toetsenbord is dan ook het handelsmerk geworden van Blackberry. De toestellen die Blackberry uitbracht vlogen als warme broodjes over de toonbank. Het bedrijf boekte in een korte tijd erg veel succes. Toch kon Blackberry de concurrentie niet bijbenen. Helaas moest Blackberry hier aan toegeven en werd het bedrijf in 2013 overgenomen door een investeringsbedrijf. Toch krabbelt Blackberry langzaam weer op. Het bedrijf heeft in 2013 twee nieuwe toestellen uitgebracht. Blackberry hoopt dat deze twee toestellen het bedrijf weer op de kaart kunnen zetten. Blackberry is zelfs al aan het onderzoeken of er een samenwerkingsverband kan worden gestart met een ander bedrijf, om zo een beter toekomstperspectief te hebben.

Smartphones en abonnementen van Blackberry

Het Canadese bedrijf Blackberry heeft in het verleden vele mobiele telefoons uitgebracht. Het eerste Blackberry toestel werd uitgebracht in 1999 en daarna volgenden er nog veel meer. De toestellen waren allemaal te herkennen aan het fysieke toetsenbord, iets wat alleen door Blackberry werd aangeboden. Dit viel zo goed in de smaak bij de gebruikers, zodoende hield Blackberry dit vast. Doorat de concurrentie steeds heviger werd, werd het bedrijf Blackberry een beetje verdrongen. De gebruikers hoorden steeds minder van het bedrijf en gingen uiteindelijk dus ook over naar andere aanbieders. In 2013 heeft het Canadese bedrijf twee nieuwe toestellen uitgebracht. Blackberry wil graag weer terug komen in deze markt en probeert dat door middel van deze twee nieuwe toestellen. Aangezien Blackberry weet wat voor soort toestellen de concurrentie heeft uitgebracht, probeert Blackberry hier natuurlijk ook op in te springen. Dit doet Blackberry door middel van het toestel Blackberry Z10. Dit nieuwe toestel is voorzien van een camera met 8,0 megapixels en het toestel heeft een scherm met een grootte van 4,2 inch. Hiermee doet Blackberry een sta in de goede richting. Daarnaast heet Blackberry ook het volgende toestel uit gebracht, de Blackberry Q10. Beide toestellen zijn met elkaar te vergelijken, alleen heeft de Blackberry Q10 het welbekende fysieke toetsenbord. Hierdoor zal het scherm van dit toestel iets kleiner zijn.

De oudere Blackberry modellen werden aangeboden in combinatie met een zogenoemd Blackberry abonnement. Dit abonnement kon niet bij de verschillende aanbieders worden afgesloten en zodoende had de gebruiker dan ook weinig keus. Dit heeft Blackberry veranderd. Bij de nieuwe toestellen kunnen de abonnementen bij alle verschillende aanbieders worden afgesloten.

Besturingssysteem

Blackberry maakt gebruik van haar eigen besturingssysteem. Dit systeem heeft Blackberry dan ook zelf ontwikkeld. Dit besturingssysteem heeft de naam Blackberry 10. Op dit besturingssysteem draaien de twee nieuwste modellen van Blackberry. Het oudere systeem waar Blackberry eerder gebruik van maakte was namelijk niet goed genoeg ontwikkeld voor de nieuwe toestellen.