De Alcatel One Touch Pop C9 Dual OT-7047D is een Android smartphone die naar verwachting in februari wordt gelanceerd. Het toestel beschikt over een 5,5 inch beeldscherm en dual-sim, men kan men dit toestel met twee telefoonnummers bellen en gebeld worden. De Pop C9 is een goed werkend toestel dat tegen een betaalbare prijs wordt verkocht, de adviesprijs is nog niet bekend.

Afmetingen en scherm

De Alcatel One Touch Pop C9 heeft afmetingen van 150,9 x 77,5 x 9,5 millimeter en een gewicht van 189 gram. Het is een typische Full Touch Bar telefoon met een enorm 5,5 inch touchscreen. Het scherm heeft een resolutie van 540 x 960 pixels en tot 16 miljoen kleuren vertonen. Het is een prima scherm dat goed leesbaar is met zo’n 200 pixels per inch, wel zijn er schermen met een grote resolutie op de markt. De telefoon komt in de kleuren: wit, zwart, rood, roze en turquoise.

Specificaties

De One Touch Pop C9 heeft een supersnelle Quad-core processor met vier kernen van 1,3 GHz en 1 GB RAM voor multitasking. Op het toestel kan men razendsnel internetten dankzij UMTS en HSDPA ondersteuning. Ook ondersteunt de POP C9 Wifi. Het toestel heeft een tot 32 GB met microSD uit te breiden geheugen. Er is GPS ingebouwd om te bepalen waar de gebruiker is. Er is een USB aansluiting aanwezig waarmee data kan worden uitgewisseld met een laptop of PC. Ook kan deze worden gebruikt om het toestel mee op te laden. Carkits of Bluetooth headsets kunnen ook op de One Touch Pop C9 worden aangesloten. Verder ondersteunt het toestel 850, 900, 1800 en 1900 Mhz netwerken. Het is een dual sim toestel, dat betekent dat er twee simkaarten in kwijt kunnen. Er kan dus onder andere met twee nummers worden gebeld. De spreektijd bedraagt 460 minuten en de standbytijd 350 uur. Het toestel draait op het besturingssysteem Android 4.2 Jelly Bean. Dit is de voorlaatste versie van Android OS en deze versie is gebaseerd op de vorige versie maar is verder doorontwikkeld. Nieuwe functies van dit besturingssysteem zijn onder andere photosphere en gesture typing.

Multimedia

De One Touch Pop C9 Dual OT-7047D heeft een ingebouwde FM radio waarmee gangbare radiozenders kunnen worden ontvangen. De hoofdtelefoon dient te worden aangesloten zodat deze als antenne kan worden gebruikt. Het toestel is ook voorzien van een voicerecorder. Aan de achterzijde beschikt de Pop C9 over een 8 megapixel camera. Hier kunnen naast foto’s ook video’s mee worden opgenomen. Aan de voorzijde beschikt het toestel nog over een 2 megapixel camera waar foto’s mee kunnen worden gemaakt of waarmee men kan videobellen.