Wanneer jij voor het eerst jouw nieuwe telefoon uit de doos haalt koester je dit toestel. Helaas is het meestal zo, dat naarmate de tijd vordert, je minder zuinig met jouw telefoon omgaat. Het toestel hoeft vervolgens maar een keer te vallen en er zit een barst in het scherm, erg vervelend! Wat nu?
Een barst in een scherm? Veel mensen storen zich er niet aan. Wanneer de telefoon nog functioneert, kun je er altijd voor kiezen om het gewoon te laten. Maar dit is zeker niet aan te bevelen. Jouw telefoon is een stuk kwetsbaarder nu en de volgende valpartij kan misschien wel het einde van jouw mobiele telefoon betekenen. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe telefoon aan te schaffen, maar dat is een dure optie. Ook kun je de telefoon (laten) repareren. In dit artikel beschrijven wij de mogelijkheden wanneer jij ervoor kiest op jouw kapotte telefoon te repareren.

Optie 1: Zelf jouw telefoon repareren.

Deze eerste optie is de goedkoopste optie. Wist je dat je met de juiste informatie en onderdelen eenvoudig jouw eigen telefoon kunt repareren? Online vindt je genoeg artikelen met stap-voor-stap uitleg over hoe jij jouw telefoon kunt repareren. Bekijk filmpjes op Youtube en begin zelf met de reparatie. Door zelf jouw telefoon te repareren bespaar je veel geld. Het vergt wat tijd en vaardigheden om dit te doen, maar wanneer jij een beetje handig bent is dit wel een voordelige optie. Houdt er wel rekening mee dat de kosten kunnen oplopen wanneer jij jouw telefoon foutief repareert. Zorg dat je weet waar je aan begint en schat goed in of jij deze reparatie aankunt.

Gebroken telefoon

Optie 2: Een reparatiebedrijf inschakelen om jouw telefoon te repareren.

Wil jij snel weer gebruik kunnen maken van jouw telefoon? Dan is het opsturen van jouw kapotte telefoon naar een reparatiebedrijf de snelste manier om jouw telefoon te laten repareren. Er zijn veel online aanbieders die reparatieservices tegen een vast tarief bieden. Zo kun je eenvoudig een bedrijf zoeken die voldoet aan jouw wensen en eisen en jouw telefoon opsturen. Je hebt te maken met echte professionals en bent verzekerd van een goed functionerende telefoon wanneer deze wordt terug gezonden. Veel reparatiebedrijven hebben een garantiebeleid. Jouw telefoon zal gegarandeerd weer goed functioneren na een reparatiebeurt. Daarnaast werken deze bedrijven erg snel en is jouw telefoon vaak binnen een paar dagen alweer terug.

Optie 3: Stuur jouw telefoon terug naar de fabriek

Heb je garantie op jouw telefoon? Dan kun je de telefoon ook altijd terugsturen naar de fabriek. Je hebt dan altijd te maken met een gerenommeerd bedrijf dat zich profileert voor de beste service. Je bent dan verzekerd van een goede controle en reparatie. Wanneer reparatie niet mogelijk is, kun je vaak wel nog andere voordelige opties krijgen. Een nadeel aan het terugsturen naar de fabriek, is dat dit vaak een lang proces is. Je bent jouw telefoon soms wel weken tot maanden kwijt zonder de garantie op reparatie. Daarnaast kunnen de kosten voor reparatie vaak hoog oplopen omdat zij geen vaste prijs voor reparaties bieden. Het is een veilige optie om de telefoon terug te sturen naar de fabriek, maar meestal niet de meest voordeligste.

Bron: Foonz.nl