Iedereen heeft er last van: de accu van je mobiele telefoon is té snel leeg. Als je de hele dag onderweg bent en je hebt geen acculader bij je, maak je je zorgen om het feit dat de batterij van je mobiel leeg is. Ruim 60% van de Nederlandsers leeft namelijk met de angst dat hun mobiel uitvalt doordat de batterij het begeeft. Hoe zorg je ervoor dat je langer kunt genieten van een volle batterij? Wat zijn de beste tips voor een accu die snel leeg is? Bespaar op je batterij met deze handige tips!

Batterij pas opladen als hij helemaal leeg is

Onze gewoonte is het om ’s avonds – als we gaan slapen – onze mobiel in de oplader te doen om de accu op te laden. Echter, kan het voorkomen dat je hem in de avond ook al aan het stroom hebt gelegd. Zo kan het zijn dat je nog 40% batterij hebt, maar al wel de hele nacht je mobiel aan de oplader wil steken. Dit komt de levensduur van je accu zeker niet ten goede, integendeel zelfs! Zorg ervoor dat je je batterij pas aan de lader stopt als deze leeg – of bijna leeg – is.

Zet de trilfunctie van je mobiel uit

Daarnaast is het slim om de trilfunctie van je mobiel uit te zetten. Dit zorgt ervoor dat je batterij langer mee gaat en dat je deze niet om het aantal uur aan de lader moet doen.

Zet schermverlichting uit

Schermverlichting is een functie op je mobiel dat je het scherm beter kunt zien als je bijvoorbeld buiten bent. Als je het niet echt nodig hebt kun je het beter uitzetten. Als je het wel gebruikt kun je de tijdsduur instellen. Eén of twee seconden is vaak genoeg. Er bestaan ook telefoons met een lichtsensor, deze schakelen de schermverlichting automatisch aan of uit.

Meer tips over acculaders?

Heb je deze tips allemaal al gevolgd, maar wil je meer tips over acculaders? Bekijk dan eens de website van www.acculaders.nl en vindt nog meer tips over accu’s en acculaders!