Samsung Galaxy S5 Prime

Samsung is van plan om een nog luxere variant van de Samsung Galaxy S5 uit te gaan brengen. Samsung zal dit gaan doen, onder de naam Samsung Galaxy S5 Prime. Het toestel zal qua specificaties niet veel verschillen ten opzichte van de voorganger, maar door een aantal kleine aanpassingen, moet dit toestel een erg luxe uitstraling gaan krijgen. Dit zal ook gaan betekenen dat de aanschafprijs van deze nieuwe smartphone natuurlijk een stuk hoger gaat liggen. Door middel van een totale metalen behuizing krijgt de Samsung Galaxy S5 Prime dus een erg luxe uitstraling. De Samsung Galaxy S5 heeft namelijk een aluminium behuizing. Het scherm dat de Samsung Galaxy S5 Prime zal gaan krijgen, zal naar alle waarschijnlijkheid 5,2 inch zijn. Hierdoor zal het scherm heel iets groter zijn, dan het scherm van de Samsung Galaxy S5. De resolutie van het scherm zal bestaan uit 2560 x 1440 pixels. Dit is een erg goede resolutie. Aangezien de aanschafprijs van de Samsung Galaxy S5 Prime een stuk hoger zal zijn, zullen de meeste gebruikers kiezen voor een Samsung Galaxy S5 Prime met een abonnement.

Modellen, abonnementen en aanbieders vergelijken

Er is nog niet zo heel veel bekend over de uitvoering van de Samsung Galaxy S5 Prime, maar het toestel zal waarschijnlijk in drie kleuren te verkrijgen zijn. De kleuren zullen zijn, zwart, goud en zilver. In combinatie met de metalen behuizing zullen deze kleuren nog beter tot zijn recht komen. De camera van het toestel zal niet worden verbeterd, de Samsung Galaxy S5 Prime zal namelijk ook een 16,0 megapixel camera krijgen. De prijs van het toestel is nog niet bekend, maar deze zal een stuk hoger liggen dan de aanschafprijs van de Samsung Galaxy S5. Er gaan geruchten dat de aanschafprijs van de Samsung Galaxy S5 Prime, zal gaan liggen tussen de € 750,- en € 800,-. Dit is natuurlijk erg hoog. Zodoende wordt er ook geadviseerd om de Samsung Galaxy S5 Prime af te nemen in combinatie met een abonnement. Wel is het erg verstandig om van te voren verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo wordt er namelijk altijd voor het beste en goedkoopste abonnement gekozen.

Plus- en minpunten van de Samsung Galaxy S5 Prime

Het is op dit moment erg lastig om te bepalen wat de plus- en minpunten van dit nieuwste toestel zullen gaan worden. Dit aangezien nog lang niet alle specificaties van het toestel bekend zijn. Waarschijnlijk zullen er wel wat negatieve punten naar buiten komen oer het design van het toestel. Samsung pakt namelijk alleen de behuizing aan. De overige onderdelen zullen weinig verschillen ten opzichte van de Samsung Galaxy S5.

Specificaties

De Samsung Galaxy S5 Prime zal gaan beschikken over een 5,2 inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het toestel wordt voorzien van een 16,0 megapixel camera aan de achterkant. Hoeveel megapixels de camera aan de voorkant krijgt, is nog niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Samsung Galaxy S5 Prime ook water- en stofbestendig zijn. Dit is natuurlijk erg handig, want hierdoor is het toestel overal te gebruiken. En dat is natuurlijk iets, wat tegenwoordig niet meer mag ontbreken. De Samsung Galaxy S5 Prime zal worden geleverd met het nieuwste besturingssysteem van Android, Android KitKat 4.4.3. Deze versie is nog niet officieel gepresenteerd door Android. De Samsung Galaxy S5 Prime zal worden geleverd met een werkgeheugen van 3GB. Hoeveel opslaggeheugen het toestel gaat krijgen is nog niet bekend.