Algemene informatie Samsung

Het bedrijf Samsung is opgericht in 1969 in Zuid-Korea. De oprichter van Samsung is Lee Byung-Chull. Samsung is bekend geworden door het ontwikkelen van huishoudelijke apparaten. De apparaten die Samsung ontwikkelde waren nog erg nieuw en hier kwam er snel veel vraag naar. Zodoende kon Samsung zich al vrij snel ontwikkelen tot een groot en belangrijk bedrijf. Samsung is zich eind jaren 90 ook gaan richten op de mobiele telefonie. Samsung is zelf ook mobiele telefoons gaan ontwikkelen. Op dit moment is Samsung erg populair, door de smartphones uit de Galaxy lijn.Deze telefoons kan men over de hele wereld kopen.Het bedrijf Samsung opereert wereldwijd en is dan ook actief in maar liefst 50 verschillende landen. Hierdoor is Samsung één van de grootste elektronica bedrijven ter wereld.

Smartphones en abonnementen

De eerste mobiele telefoons die door Samsung zijn ontwikkeld, werden uitgebracht in de jaren 90. De mobiele telefoons die toen werden uitgebracht, waren natuurlijk van een hele andere kwaliteit dan de smartphones die nu worden uitgebracht. De eerste mobiele telefoons werden omschreven als ‘koelkasten’. Deze toestellen waren behoorlijk groot en dik. Zo ook de toestellen die Samsung uitbracht. Tegenwoordig zijn de smartphones erg lang en dun. De modellen tegenwoordig, zijn erg verfraaid en ook vaak nog er mooi om te zien. Hier is Samsung ook erg mee bezig. Zodoende is Samsung in 2009 begonnen met het ontwikkelen van de Galaxy lijn. Een erg populaire smartphone uit deze lijn, was de Samsung Galaxy III. Samsung wist niet wat haar overkwam, aangezien deze smartphone zorgde voor een recordomzet. Samsung had al gauw door, dat deze lijn een goede zet is geweest. Ook de opvolger van de Samsung Galaxy III, de Samsung Galaxy S4 is een enorm succes. Deze smartphone is in 2003 zelfs verkozen tot de best verkochte smartphone. Op dit moment is het nieuwste paradepaardje van Samsung uit. De Samsung Galaxy S5. Samsung heeft ook hoge verwachtingen van deze smartphone.

Alle smartphones die Samsung aanbiedt kunnen worden afgenomen met een abonnement of de toestellen kan men los kopen. De nieuwste smartphones hebben een hoge aanschafwaarde. De aanschafwaarde ligt al gauw rond de €600,- a €700,-. Zodoende worden deze smartphones ver het algemeen afgenomen in combinatie met een abonnement. De oudere toestellen worden vaker los gekocht, bijvoorbeeld in combinatie met een prepaid abonnement. Alle abonnementen die bij een Samsung telefoon worden afgesloten kunnen door de gebruik zelf, worden samengesteld. Tegenwoordig mag internet niet meer ontbreken op een smartphone. Zo kan de gebruiker dan ook zelf beslissen hoeveel mb de gebruiker wil verbruiker per maand. Ook kan er zelf worden besloten hoeveel belminuten er maandelijks kunnen worden verbruikt. Aan de hand van deze punten worden de maandelijkse lasten van het abonnement bepaald. Ook kan er nog een keuze worden gemaakt tussen een één- of tweejarig abonnement.

Besturingssysteem Samsung

Samsung heeft het erg luxe voor elkaar, aangezien Samsung zelfs gebruik maakt van drie verschillende besturingssystemen. Zo kan er worden gekozen uit de volgende systemen: Android, Windows Phone en Bada. De oudere mobiele telefoons van Samsung maken gebruik van de twee laatste besturingssystemen en de nieuwste smartphones maken gebruik van Android. Windows Phone is ontwikkeld door Microsoft, Bada is ontwikkeld door Smsung en Android is ontwikkeld door Google.