Algemene informatie Nokia

Het bedrijf Nokia, heeft haar naam te danken aan het Finse plaatsje Nokia waar het bedrijf is opgericht. Nokia produceerde in dit stadje rubberproducten. Hiermee is Nokia bekend geworden. De oprichting van het bedrijf Nokia vond plaats in het jaar 1865. Nokia ging nog een tijdje door met het produceren van rubber producten en vanaf de jaren 80 begon Nokia zich te gaan richten op de mobiele telefonie markt. Nokia gebruikte haar tijd goed om zich te verdiepen in deze markt om zo de gebruiker te kunnen bieden waar ook vraag naar was. Nokia bracht haar eerste mobiele telefoon dan ook pas uit in 1992. Om precies te zijn op tien november 1992. Dit was voor Nokia een echte mijlpaal en zodoende kreeg de eerste mobiele telefoon de naam Nokia 1011. Nokia werd al vrij snel een erg belangrijke speler in deze markt. Het ging erg goed met het bedrijf Nokia. Zo goed, dat er zelfs in 2007 de miljardste mobiele telefoon werd verkocht. Dit had Nokia van te voren niet durven dromen. Nokia is zelfs nog van 1998 tot 2012 wereldmarktleider geweest in deze markt. Toch moest Nokia in 2007 een behoorlijke dip verwerken. Helaas ging het steeds minder goed met Nokia en het bedrijf moest dan ook echt ingrijpen. Er moesten behoorlijk wat banen worden geschrapt. Om dit niet nog verder uit de hand te laten lopen besloot Nokia om in 2011 een deal te sluiten met Microsoft. Door deze deal nam Microsoft de gehele mobiele tak over van Nokia. Dit is uiteindelijk rond gekomen in 2013. Microsoft brengt op dit moment smartphones uit onder de naam Nokia. Een beetje vreemd, maar wel erg logisch. Nokia heeft natuurlijk wereldwijd een grote naamsbekendheid.

Smartphones en abonnementen

Het bedrijf Nokia heeft de meeste smartphones wereldwijd uitgebracht. Nokia is dan ook de bekendste speler in deze markt. Het eerste toestel dat door Nokia werd uitgebracht was de Nokia 1011. Een simpele telefoon waar de gebruiker mee kon bellen en smsen. De toestellen die Nokia daarna uitbracht, kregen allemaal een cijfer. Zo waren de toestellen van Nokia erg herkenbaar. Nokia luisterde erg goed naar haar gebruikers, om de toestellen steeds iets meer te kunnen uitbreiden. Op een gegeven moment werden de toestellen uitgebreid met een camera en zelfs voorzien van bluetooth. Het nieuwste toestel dat door Microsoft is uitgebracht, is de Nokia Lumia 930. Deze luxe smartphone wordt omschreven als een waar top toestel. De Nokia Lumia 930 is een zeer snelle smartphone. Dit komt door de 2.2 GHz quad-core processor. Het toestel heeft daarnaast een camera van maar liefst 20 megapixels. Hiermee kunnen prachtige video’s en foto’s worden gemaakt. Natuurlijk heeft dit toestel nog veel meer andere snufjes en goede specificaties.

De nieuwere modellen die Microsoft aanbiedt, worden afgenomen in combinatie met een abonnement. Dit voornamelijk, omdat de aanschafprijs van deze toestellen behoorlijk hoog ligt. De oude toestellen van Nokia worden voornamelijk gebruikt voor prepaid of sim only gebruik. De abonnementen die bij de luxere toestellen kunnen worden afgenomen, worden door de gebruiker zelfs samengesteld. Op deze manier wordt dan ook de vaste maandelijkse prijs bepaald. Er zjn natuurlijk vele verschillende aanbieders, die de abonnementen aanbieden. Daarom wordt er ook altijd geadviseerd om hier van te voren goed naar te kijken. Zo komt de gebruiker nooit voor een verrassing te staan.

Besturingssysteem

Microsoft gebruikt bij haar Nokia toestellen, het besturingssysteem dat door Microsoft zelf is ontwikkeld. Dit besturingssysteem heeft de naam Windows Phone. Het is een goed en betrouwbaar besturingssysteem. Ook recent onderzoek is gebleken dat de veel consumenten het ook een fijn en gebruiksvriendelijk besturingssysteem vinden.