Huawei Ascend P7

Huawei is op dit moment nog een wat onbekende speler op de telefonie markt Wel doet Huawei er alles aan om dit te veranderen en dat doen ze met succes. Huawei brengt smartphones uit die iets goedkoper zijn dan de concurrentie, maar die qua snufjes en specificaties zeker niet onder doen. Huawei heeft een speciale lijn met smartphones uitgebracht, zodat de gebruiker kennis kan maken met het bedrijf. Deze lijn, is de Ascend lijn. De tot nu toe uitgebrachte smartphones vallen behoorlijk in de smaak. Dit heeft er voor gezorgd dat Huawei in een zeer korte tijd, al behoort tot de top van de telefonie markt. De door Huawei laatst uitgebrachte smartphone, is de Huawei Ascend P7. De Huawei Asced P7 zal er voor gaan zorgen dat niemand meer om Huawei heen kan. De Huawei Ascend P7 volgt de Huawei Ascend P6 op. De Huawei Ascend P6 is een erg populaire smartphone en heeft er al voor gezorgd dat Huawei meer op de kaart is gezet. Het is nu aan de Huawei Ascend P7 om dit verder weg te zetten. De Huawei Ascend P7 wordt omschreven als een top toestel.

Modellen, prijzen en abonnementen

De Huawei Ascend P7 wordt omschreven als de dunste smartphone die nu te verkrijgen is. Met een dikte van 6,5 mm loopt Huawei hier ook ver mee vooruit op de concurrentie. De Hauwei Ascend P7 weegt maar 124 gram en hierdoor is dit toestel dus ook nog eens erg licht. De overige afmetingen zijn als volgt. De hoogte van het toestel is 139,8 mm en het toestel is 68,8 mm breed.
De Huawei Ascend P7 is te verkrijgen in twee verschillende kleuren. De te verkrijgen kleuren zijn wit en zwart. Het toestel wordt geleverd met een werkgeheugen van 2 GB, net zo als de concurrentie aanbiedt. Het opslaggeheugen van de Huawei Ascend is 16 GB. Zoals er eerder is aangegeven vallen de smartphones die Huawei aanbiedt in een lagere prijsklasse. De aanschafprijs van de Huawei Ascend P7 ligt dan ook rond de € 449,-. Dit is een heel verschil met de aanschafprijzen van de concurrentie. De meeste gebruikers nemen de Huawei Ascend P7 af in combinatie met een abonnement. De gebruiker kan zijn of haar eigen abonnement samenstellen en op basis hiervan worden de vaste maandelijkse kosten bepaald. Er zijn natuurlijk vele verschillende aanbieders, die abonnementen aanbieden bij de Huawei Ascend P7. Zodoende wordt er altijd geadviseerd om de te verkrijgen abonnementen van te voren met elkaar te vergelijken.

Plus- en minpunten van de Huawei Ascend P7

Een erg groot pluspunt van de Huawei Ascend P7 is de lage aanschafprijs. Voor deze lage aaschafprijs krijgt de gebruiker een zeer goede smartphone met vele uitgebreide snufjes en goede specificaties. Ondanks dat de aanschafprijs dus een stuk lager is, doet de Huawei Ascend P7 zeker niet onder voor de concurrentie.

Een minpunt van de Huawei Ascend P7 is dat er bepaalde instellingen niet meer gelden. Dit gaat dan voornamelijk om privacy instellingen bij bepaalde apps op het toestel.

Specificaties

De Huawei Ascend P7 is een snelle smartphone die draait op een 1,6 GHz quad-core processor. Het besturingssysteem is van Anroid, genaamd Android KitKat 4.2.2. Het besturingssysteem wordt aangevuld met EmotionUI 2.3. Het toestel heeft een camera met 13.0 megapixels aan de achterkant en een camera met 8.0 megapixels aan de voorkant. De Huawei Ascend P7 heeft een scherm met een grootte van 5 inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels.