Algemene informatie Huawei

Huawei is een vrij nieuwe en nog redelijk onbekende speler op de mobiele telefoonmarkt. Huawei is opgericht in 1987 en wil zich graag onderscheiden van haar concurrenten. `Vanaf het begin richtte Huawei zich voornamelijk op de zakelijke markt. Dit deed zij, door complete netwerken aan providers af te leveren. Huawei ontdekte op een gegeven moment dat ze meer moesten doen om bekendheid te kunnen krijgen. Zodoende ging Huawei zich ook steeds meer richten op de consumentenmarkt. Vanaf 2012 is Huawei dan ook smartphones gaan uitbrengen. Huawei heeft er bewust voor gekozen om een wat goedkopere smartphone uit te brengen, m zo meer gebruikers te kunnen aanspreken. Wel zullen deze smartphones natuurlijk voorzien zijn van alle snufjes en specificaties van nu. Het hoofdkantoor van Huawei is gevestigd in China, in de plaats Shenzhen. Deze plaats ligt vlak bij Hongkong. In 2013 wist Huawei in Nederland zelfs al de derde plek te bemachtigen in de smartphone markt. Dit beloofd nog wat voor de toekomst van Huawei.

Telefoons, smartphones, bundels en abonnementen

Aangezien Huawei nog niet zo’n hele bekende speler is en dat bedrijf nog midden in een groeifase zit, zijn er door Huawei nog niet zo veel verschillende smartphones uitgebracht. Huawei heeft op dit moment aan aantal smartphones uitgebracht binnen een speciale lijn, namelijk de Ascend lijn. Huawei wil met deze lijn een grote doelgroep aanspreken en zodoende heeft zij gekozen voor verschillende smartphones in verschillende segmenten. De Ascend lijn kent vier verschillende segmenten, namelijk Daimond, Platinum, Gold en Young. Zoals de namen al aangeven, zal een smartphone uit het Daimond segment natuurlijk veel luxer zijn dan een smartphone uit het Young segment. Ook qua prijs zullen deze smartphones iets uiteenlopen. Huawei houdt nauwlettend in de gaten wat haar gebruikers willen en wat de concurrenten doen. De nieuwste smartphone die dor Huawei is uitgebracht, is de Huawei Ascend P6. Huawei heeft met dit toestel iedereen versteld doen staan. De Huawei Ascend P6 is namelijk de dunste smartphone die op dit moment te verkrijgen is. Het leuke aan dit toetsel is, dat deze zelfs met handschoenen aan te bieden is. Hiermee loopt Huawei voor op haar concurrenten.

De smartphones die Huawei uitbrengt, kunnen worden afgenomen in combinatie met een abonnement maar deze smartphones kunnen ook los worden gekocht. Kiest de gebruiker voor het toestel in combinatie met een abonnement, dan kan er worden gekozen uit een één- of tweejarig abonnement. De gebruiker heeft de vrijheid om zijn of haar eigen abonnement in te vullen. De hoogte van de belminuten en het aantal mb’s dat kunnen worden verbruikt hangt natuurlijk van de gebruiker af en voor iedereen is dit natuurlijk weer anders. Aan de hand van de invulling van het abonnement, worden de vaste maandelijkse lasten betaald. Af en toe hebben de providers leuke aanbiedingen, waarbij een gebruiker zelfs korting kan krijgen op zijn of haar abonnement. Niet alleen providers bieden leuke acties aan, maar Huawei doet hier zelf ook aan mee. Huawei heeft voor elke gebruiker namelijk een speciale service genaamd de 3 keer 3 smartdeal. Huawei biedt met deze deal de volgende voordelen aan: reparatie aan een defect toestel binnen drie dagen, dataprotectie voor drie jaar lang en elke gebruikers heeft maar liefst drie jaar garantie op de uitgekozen smartphone.

Besturingssysteem

Huawei maak gebruik van het besturingsysteem Android op haar smartphones. Dit systeem is ontwikkeld door Google. Zodoende worden er vele diensten op de smartphone door Google aangeboden, zoals G-mail en Google+.