Algemene informatie HTC

Men zal het bijna niet verwachten, maar HTC is één van de nieuwste spelers op de mobiele telefoon markt. HTC is namelijk pas opgericht in 1997. In een vrij korte tijd heeft HTC zich ontpopt tot een erg belangrijke speler binnen deze branche. Ook heeft HTC de concurrentie laten zien, dat zij zich niet zomaar uit het veld laten slaan. HTC heeft in het jaar 2012 een behoorlijke dip gehad. Op financieel gebied liep het totaal niet lekker, aangezien de uitgebrachte smartphones total niet in de smaak vielen bij de gebruikers. HTC liet zich niet uit het veld slaan, maar probeerde er juis een leermoment uit te halen. In 2013 kwam HTC namelijk met een totaal nieuwe lijn, genaamd One. De smartphones binnen deze lijn zijn erg populair en heeft HTC weer goed op de kaart gezet.Het bedrijf HTC is opgericht in Taiwan door Cher Wang en Peter Chou.

Telefoons, smartphones, bundels en abonnementen

Ondanks dat HTC nog niet zo heel lang actief is op de mobiele telefoon markt, heeft zij toch al behoorlijk wat telefoons uitgebracht. HTC bracht als eerst een aantal losse telefoons uit. Deze kregen van HTC dan een nummer mee om zich te kunnen onderscheiden. Later koos HTC er voor om de meerdere mobile telefoons uit te brengen binnen een specifieke lijn. Zoals de lijn One, waar HTC nu mee bezig is. De HTC One, is de eerste smartphone binnen deze lijn, maar zeker niet de laatste. Voor HTC was het erg spannend, hoe de gebruikers op deze smartphone zouden reageren. Dit natuurlijk, aangezien de eerder uitgebrachte smartphones niet in de smaak vielen. Gelukkig voor HTC, werd de HTC One erg positief ontvangen en is het tegenwoordig een zeer geliefde smartphone. De opvolger van de HTC One, de HTC One M8 is sinds het begin van het jaar uitgebracht en hier zijn de reacties ook erg lovend over. De HTC One M8 is voorzien van een aluminium behuizing en zodoende ligt deze smartphone erg lekker in de hand van de gebruiker. Ook de camera i bij dot toestel net iets beter als de voorganger en ook het scherm is iets groter.

De nieuwste smartphones van HTC worden voornamelijk aangeboden in combinatie met een abonnement. Deze toestellen kunnen ook los worden gekocht, maar de aanschafprijs ligt behoorlijk hoog. Zodoende kiezen de meeste gebruikers voor een abonnement. De gebruiker kan zelf de keuze maken tussen een één- of tweejarig abonnement. Ook kan de gebruiker zelf bepalen hoe het abonnement wordt ingevuld en hoe de maandelijkse vaste lasten er dan uiteindelijk komen uit te zien. Tegenwoordig is internet op de smartphone natuurlijk erg belangrijk. Zonder internet hoort iemand er al snel niet meer mee. Zodoende worden er door de verschillende providers vaak aanbiedingen aangeboden op dit gebied. De oudere toestellen van HTC worden over het algemeen los aangeboden. Deze toestellen kunnen dan worden gebruikt als prepaid telefoon of in combinatie meteen sim only abonnement.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem waar HTC mee werkt, is het Android besturingssysteem. It besturingssysteem is ontwikkeld door Google. Elke keer als HTC een nieuwe smartphone uitbrengt, zal deze voorzien zijn van de laatste versie van Android. Dit is ook het geval bij de HTC One M8. Op deze smartphone zit de laatste versie van Android. Deze laatste versie staat er om bekend dat het een stuk efficiënter omgaat met de accu en het werkgeheugen van deze smartphone.