Mensen met een budget willen niet de duurste iPhone maar een goedkope iPhone. Niet iedereen heeft immers veel geld te besteden voor een mobiele telefoon. Er zijn verschillende manieren om een goedkope iPhone te bemachtigen. Ten eerste zijn er de oudere modellen. Hiernaast is de iPhone goedkoper met een abonnement maar is het ook mogelijk om een iPhone te bestellen met een sim only abonnement.

Oudere toestellen zijn goedkoper
De iPhone 5C en 5S zijn nog altijd erg geliefd. De toestellen zijn qua specificaties nog prima te gebruiken voor de komende tijd. De introductie van de iPhone 5C en 5S was op 10 september 2013. Deze iPhone toestellen worden tegenwoordig goedkoper aangeboden na het introduceren van de iPhone 6 en 6 Plus. Dit is een aanmerkelijke oorzaak voor waarom de iPhone 5C en 5S nog zo geliefd en populair zijn onder de Nederlandse bevolking. Een goedkope iPhone kopen doe je door een ouder model te nemen.

iPhone in combinatie met een abonnement
De goedkope iPhone kun je het goedkoopst krijgen in combinatie met een iPhone abonnement. Het is bij elke telecomprovider mogelijk om een iPhone met abonnement te kopen. Er zijn verschillende belbundels beschikbaar bij het merendeel van de telecomproviders. De maandelijkse kosten van het iPhone abonnement bepalen voor een groot gedeelte de prijs van de iPhone. Bij de iPhone abonnementen is het meestal mogelijk internet en belminuten zelf in te delen. De nieuwste iPhones zijn beschikbaar in combinatie met een 1 of 2-jarig iPhone abonnement.

iPhone met een sim only abonnement
Als je een goedkope iPhone wilt dan is een losse iPhone met sim only abonnement de beste optie. Bij een sim only abonnement worden geen kosten voor de iPhone opgenomen in de maandelijkse kosten. Een iPhone apart moet dan wel gekocht worden. De maandkosten zijn bij een iPhone met sim only abonnement heel wat lager dan bij een iPhone met abonnement. Het toestel wordt er echter wel wat prijziger door.