Algemene informatie Apple

Het bedrijf Apple s opgericht door drie personen, genaamd Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Dit drietal had het idee om een personal computer te gaan ontwikkelen en uiteindelijk ook op de markt te gaan brengen. Al gauw kwam dit drietal er achter dat er geen enkel bedrijf geïnteresseerd was in hun personal computer. Zodoende startte ze hun eigen bedrijf, genaamd Apple Computers. Apple Computers werd uiteindelijk opgericht in 1976. Het drietal opereerde met Apple Computers de eerste tijd vanuit een garage, aangezien er nog een geld was voor een bedrijfspand. Het drietal wilde zich bewijzen en ontwikkelde de Apple II. De Apple II was de eerste computer ter wereld met een plastic kast. Hiermee zette Apple Computers zich daadwerkelijk op de kaart en vanaf dat moment ging het erg snel met het bedrijf. Apple Computers werd nu serieus genomen en hierdoor werd de naam in 1977 veranderd in Apple Computers Inc. In 2007 veranderde Apple Computers Inc. haar naam in Apple Inc. Apple was namelijk niet meer alleen bezig met het ontwikkelen van computers, maar deed al veel meer. Tegenwoordig is Apple Inc. een heel bekend bedrijf. Apple Inc. is ook een erg grote en belangrijke speler op de smartphone markt. De iPhone, die door Apple Inc. is ontwikkeld, is op dit moment namelijk een erg gewilde smartphone. Apple Inc. heeft wereldwijd meer dan 800.000 medewerkers en Apple Inc. heeft vestigingen in verschillende landen.

Smartphones en abonnementen

De iPhone is één van de bekendste smartphone ter wereld. Apple Inc. heeft hierdoor ook veel bekendheid gekregen. De eerste iPhone is uitgebracht in 2007 en tegenwoordig worden er nog steeds nieuwere versies uitgebracht. De oudere versies van de iPhone worden niet meer uitgebracht. Alleen de iPhone 4 en de iPhone 4S worden nog aangeboden en natuurlijk de nieuwere versies. De iPhone 4 en de iPhone 4S worden voornamelijk aangeboden door de wat goedkopere aanbieders, aangezien deze versies niet meer zo duur zijn. De kosten van de abonnementen kunnen dan wat lager worden gehouden. Deze telefoons kunt u steeds vaker los kopen, aangezien de aanschafprijs een stuk lager is dan bij de nieuwere versies. De opvolger van de iPhone 4 is de iPhone 5. Hiervan heeft Apple Inc. drie verschillende versies van uitgebracht. Als eerste bracht Apple Inc. de iPhone 5 uit, daarna de iPhone 5S en de iPhone 5C. Apple Inc. heeft nog nooit eerder twee smartphones tegelijk uitgebracht. Apple Inc. had hier dan ook een goede reden voor. Door middel van twee smartphones tegelijk uit te brengen, kan Apple Inc. een erg brede doelgroep aanspreken. Zo spreekt de iPhone 5S de wat luxere gebruikers aan, door middel van de luxe uitstraling die deze smartphone heeft. De iPhone 5C is een wat goedkoper model. Dit toestel heeft een gekleurde plastic behuizing en is iets goedkoper in de aanschaf. Op dit moment is Apple Inc. bezig met het ontwikkelen van de iPhone 6, zodat deze smartphone nog dit jaar kan worden uitgebracht.

Elke iPhone kut u over het algemeen kopen in combinatie met een abonnement. Dit omdat de aanschafwaarde van de iPhone behoorlijk hoog ligt. Niet iedereen heeft de luxe om deze smartphone los te kopen. Elke gebruiker kan zelf bepalen hoe het abonnement wordt ingedeeld. Het aantal belminuten, sms’jes en de mb’s die kunnen worden verbruikt. Er kan gekozen worden tussen een één of tweejarig abonnement.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem waar Apple Inc. gebruik van maakt is iOS. Dit systeem is door Apple Inc. zelf ontwikkeld. Op dit moment wordt er nog gebruik gemaakt van iOS 7, maar iOS 7.1 is al in de maak. Apple is altijd bezig met het verbeteren van zijn besturingssysteem zodat deze altijd van hoog niveau blijft!