Wanneer je een nieuwe apple iPhone aan wil schaffen, loont het om eens een kijkje te nemen bij refurbished apple producten. Een refurbished apparaat is namelijk veel goedkoper dan een gloednieuw apparaat, maar heeft ook nog eens een hoop andere voordelen. In deze tekst gaan we kijken naar 3 tips voor het aanschaffen van een refurbished iPhone.

1. Weet wat een refurbished apparaat is


Als eerste is het handig om precies te weten wat een refurbished apparaat is. Op die manier kun je het beste de keuze maken of je ook daadwerkelijk een refurbished apparaat wil kopen. Een refurbished apparaat is namelijk een tweedehands telefoon. Toch is het wel een telefoon die opgeknapt is na het gebruik en die daardoor van binnen eigenlijk hetzelfde werkt als een hele nieuwe telefoon. Het kan zijn dat je aan de buitenkant ziet dat de telefoon gebruikt is, maar verder werkt hij hartstikke goed.

2. Zoek naar een betrouwbare verkoper


Een tweedehands telefoon kun je natuurlijk op verschillende manieren kopen, maar een refurbished telefoon kun je niet zomaar overal kopen. Het is dan ook belangrijk dat je op zoek gaat naar een betrouwbare verkoper. Een refurbished toestel kun je bijvoorbeeld krijgen met een garantie, maar dat is natuurlijk niet bij elke verkoper zo. Alleen een betrouwbare verkoper zal garantie aanbieden omdat die zeker weet dat hij een goed toestel verkoopt. Een minder betrouwbare verkoper zal hier minder snel voor kiezen omdat hij dan natuurlijk het risico loopt.

Kies voor een Apple iPhone die refurbished is in plaats van een nieuw toestel


Wanneer je abonnement bijna afloopt, kun je er voor kiezen om een nieuw toestel te nemen bij het volgende abonnement. Je kan er ook voor kiezen om het abonnement juist door te laten lopen en een refurbished apparaat te kopen. Je zit dan niet vast aan een hoog abonnement, maar betaalt juist veel minder omdat er geen maandelijkse kosten bij komen voor de mobiele telefoon. Het toestel is nou eenmaal al betaald en er is dus geen maandelijkse afbetaling meer nodig.